top of page

Metaphors@work...

is een constructieve, speelse en creatieve samenwerking

tussen Debbie Baute (debbiebaute.com) en Hans Hoegaerts (hanshoegaerts.be). Vanuit onze respectieve expertises vullen we elkaar al enkele jaren aan.
We zetten met Metaphors@work het culminatiepunt
van onze interesses in de wereld.

Hopelijk tot snel, dan vertellen we je er graag meer over!

Hoe we terecht kwamen op de

plek waar we nu zijn...

We waren afzonderlijk van elkaar al bijna 40 jaar op zoek naar onze identiteit en onze plek. Net door die zoektocht ontstond de ruimte voor metaphors@work.

 

We zochten onze identiteit in functies en labels als wetenschapper, verkoper, headhunter, HR specialist, change consultant en coach.

 

In al deze hoedanigheden raakten we telkens verstrikt in het spanningsveld tussen ‘samen werken’ en ‘alleen zijn’. We probeerden allerlei mogelijke strategieën: opkroppen, vechten, vluchten, kiezen voor eenzaamheid, berusten in onderdanigheid,... 

Geen van deze opties bleek duurzaam.

 

Zelfs met een stevige ervaring als coach/consultant reden we onszelf steeds weer vast. Je zou voor minder moedeloos worden ;)

Waarom vertellen we je dit?

 

Omdat uit onze worsteling met thema’s als identiteit en vrijheid een schat aan ervaringen en inzichten zijn ontstaan. We leerden welk proces je door te maken hebt om je eigen plek te vinden tussen anderen, terwijl je trouw blijft aan je eigen pad.

 

We leerden hoe het voelt om in die spanning te staan én hoe je hierin kan ontspannen.

 

Metaphors@work is onze speelruimte waarin we samen kunnen werken, net door ons eigen pad te lopen. Ieder volgens zijn eigen meesterschap. Het is de plek waarbinnen we tools, perspectieven en programma’s ontwikkelen waarmee we onze inzichten willen delen met individuen, teams en organisaties die ook een verschil willen maken.

Metaphors@work is onze speelruimte waarin we samen kunnen werken, net door ons eigen pad te lopen.

reflectie op onze eigen archetypes

Debbie

"En ineens herinnerde ik mij hoe moeilijk ik dat initieel vond om niet meteen een mening te hebben. Om niet meteen te oordelen. Om er niet meteen “iets” van te vinden."

   de scheidsrechter   

Hans

“Oordelen over goed en slecht die niet over de regels van de wedstrijd gingen, maar over mezelf als persoon. Zelfkritiek als zelfbescherming tegen de kritiek van de buitenwereld.” 

Benieuwd hoe het werken met de archetypes in zijn werk gaat? Het is een manier om het werken met je intuïtieve wijsheid aan te scherpen.

 

We zijn ervan overtuigd dat elk van ons alle archetypes in zich heeft, maar sommige zijn meer dominant aanwezig dan andere. Elk van hen uit zich ook in een andere graad van maturiteit.

 

Om dit aan te tonen schrijven we over de archetypes die in ons zitten. Elke week trekt één van ons een willekeurige kaart uit onze archetypeset.

 

We schrijven onze eigen reflecties hierover neer en bespreken die met elkaar. We posten deze reflecties op LinkedIn, je kan de links naar de artikels hiernaast terugvinden.

bottom of page